راهنمای طراحی و چاپ تیشرت؛ چگونه تی شرت طراحی کنیم؟
12
مهر

راهنمای طراحی و چاپ تیشرت؛ چگونه تی شرت طراحی کنیم؟

تیشرت یکی از محبوب‌ ترین لباس‌های مدرن است که علاوه بر راحتی، با یک طراحی منحصر به‌ فرد، شیک هم می ‌شود! همین ویژگی‌ های چندگانه باعث می ‌شود که تیشرت به یک ابزار مفید برای بازاریابی تبدیل شود چرا که با طراحی یک لوگو یا پیام تبلیغاتی بر روی آن، می‌ تواند مورد استفاده کسب‌ و کارها قرار بگیرد!

احتمالا تیشرت مورد علاقه شما لکه ‌دار یا پاره شده است و کلی هم سوراخ دارد، اما شما دوست ندارید که آن را دور بیندازید! از آنجایی‌ که طرح روی یک تیشرت اولین چیزی است که مردم به آن توجه می‌کنند تیشرت مورد علاقه شما بخشی از خود شما شده است که تا حدودی قابل ‌درک است. برای بسیاری از شما، تیشرت ‌ها بخشی از هویت شما هستند که البته شاید برای دیگران تبلیغات رایگان محسوب شوند!

آیا شما ایده منحصر به ‌فردی برای طراحی یک تیشرت دارید که حدس می‌زنید دیگران هم احساس مشابهی نسبت به آن داشته باشند؟ آیا در جستجوی راه ‌های جایگزین هستید تا کسب‌ و کار خود را تبلیغ کنید یا شاید در جستجوی درآمد جانبی هستید که از طریق فروش به دست آورید؟ آیا می ‌خواهید که یادبود یک مراسم خاص مانند جشن تولد یا ازدواج خود را در روی یک تیشرت ثبت کنید؟

هر دلیلی که برای طراحی تیشرت دارید، اصول طراحی تیشرت یکسان است اما کاری که شما با آن‌ ها می‌ کنید است که اهمیت دارد!

در این مقاله، ما کامل ‌ترین راهنمای طراحی تیشرت را به شما ارائه می‌دهیم و شما را با کل روند طراحی تیشرت آشنا می‌کنیم، از لحظه خلق ایده تا تولید انبوه! فرقی نمی‌کند که شما چه قدر (زیاد یا کم) تجربه دارید، نکته‌ های کمکی ارائه ‌شده در این مقاله همه‌ چیز را یک جا به شما آموزش می‌ دهد.

قبل از اینکه در مورد نوع مناسب تیشرت تصمیم بگیرید به مخاطب خود فکر کنید و اهداف خود را هم در نظر بگیرید ؛ مثلا یک تیشرت کوتاه و تنگ شاید انتخاب مناسبی برای تبلیغ یک دفتر وکالت نباشد!

همان ‌طوری که ایده ‌های خود را طرح می‌ زنید، مطمئن شوید که برای سایز واقعی تیشرت مناسب هستند. برای طراحی از یک سایز ۱۸*۱۸ اینچ (۴۶*۴۶ سانتی‌متر) استفاده کنید و برای تست، طرح را روی یک تیشرت قرار دهید. البته این بدان معنا نیست که مجبورید همه فضا را با طرح خود پر کنید اما یک طرح با سایز واقعی به شما کمک می ‌کند تا ابعاد را درست اندازه‌ گیری کنید.

پس‌ از اینکه طرح خود را آماده کردید، در نظر بگیرید که بر روی سایزهای متفاوت کوچک و بزرگ چگونه دیده می‌ شود. اگر روند چاپ اسکرین را در نظر گرفته ‌اید، سایزهای متفاوت ممکن است که به اسکرین ‌های متفاوت نیاز داشته باشند که به معنای هزینه بیشتر است.

 

استایل و تصاویر

استایل و تصاویر تیشرت

در این مرحله، شما باید به غریزه خلاقیت و هنری خود اعتماد کنید تا پیام‌ های خود را ابراز کنید. سؤال‌های پایین را که قبلا هم اشاره کرده ‌ایم، فراموش نکنید:

  • برند شما چیست؟
  • بازار هدف شما چه کسانی هستند؟
  • چرا در حال طراحی یک تیشرت هستید؟

هنگامی‌ که همه این اطلاعات را کنار هم قرار دهید، آماده هستید که برای طراحی تیشرت خود تصویرسازی کنید.

برای نمونه، به طراحی تیشرت دایناسوری Prim’s نگاه کنید. این برند برای کالاهای کودکان است پس استایل هم به‌ تناسب آن بامزه و کارتونی است تا برای بازار هدف خود جذاب باشد.

این نمونه را با برنده مسابقه طراحی تیشرت کدو حلوایی مقایسه کنید که توسط DiditRed موسس ۹۹designs انجام شده است.

فستیوال موسیقی راک آلمان قطعا برای کودکان تبلیغ نمی‌ شود! برای همین، طراحی آن ‌ها به مواد اولیه خاص ‌تری دسترسی پیدا می‌ کند که مناسب مشتری ‌های هدف است.

البته، به‌ جز طرح‌ های ترسناک و یا بامزه، گزینه‌ های بیشتری هم وجود دارند:

 

Alex lalove به شما نشان می‌ دهد که چگونه یک تیشرت حرفه ‌ای بدون خطر را طراحی کنید بدون اینکه خسته ‌کننده باشد. طرح برنده ایشان، برند Datafinity را تبلیغ می ‌کند که لوگوی خود را در مرکز و جلوی تیشرت دارد اما ظاهر و احساس تیشرت را طوری طراحی کرده است که نسبت به یک تیشرت استاندارد تجاری، به روزتر و شیک ‌تر به نظر بیاید.

به یاد داشته باشید که تیشرت طراحی شده شما روی بدن به نمایش گذاشته می ‌شود. بدن‌ هایی که لزوما همیشه به‌اندازه ‌ای که شما می‌ خواهید متناسب نیستند. از آنجایی‌ که نمی ‌دانید که عدم تناسب بدن و لایه‌ های چربی اضافه در کجای تصویر شما دیده خواهد شد، پس به طرح‌های ساده و غیر پیچیده فکر کنید

به دلایل مشابه، شما باید از تصاویر با جزییات زیاد دوری کنید جزییاتی مانند گرادینت ظریف رنگ‌ ها و خطوط بسیار پیچیده، پس همیشه جانب سادگی را حفظ کنید!

 

تایپوگرافی (حروف‌ نگاری)

فونت‌ هایی که شما انتخاب می‌ کنید چیزهای زیادی در مورد برند شما می‌ گویند. فونت‌ های Serif یا فونت ‌های اسکریپت، کلاسیک‌ تر به نظر می ‌آیند اما فونت‌ های Sans-serif طرح شما را مدرن ‌تر می‌ کنند. تیشرت‌ ها فرصتی بیش از سایر بخش‌ های طراحی گرافیک به شما می ‌دهند تا با فونت‌ های نمایشی جالب و جذاب بازی کنید اما قابلیت خوانا بودن را هم در نظر داشته باشید. اگر کلمات روی تیشرت برای ارتباط پیام شما مهم هستند، مطمئن شوید که آن ‌ها توسط تایپوگرافی پیچیده و در هم ریخته، نادیده گرفته نمی‌ شوند.

 

رنگ در طراحی تیشرت

اِلمان طراحی که در بیان فوری شخصیت، بهترین نقش را دارد، رنگ است. هر رنگ و سایه‌ روشنی یک احساس و هیجان را برمی‌ انگیزد و مانند یک میانبر می‌ ماند که یک اطلاعاتی را در یک نگاه در مورد برند شما توصیف می‌ کند.

طراحی تیشرت دو مجموعه رنگ دارد که باید در ذهن خود داشته باشید: رنگ ‌های پارچه و رنگ‌ های چاپ. برای اطمینان از اینکه این دو مجموعه همدیگر را کامل می ‌کنند، همیشه رنگ ‌های پارچه را به‌عنوان پس‌ زمینه ایده ‌های طراحی خود به کار ببرید و توجه داشته باشید که یک پارچه رنگ شده می‌ تواند روی اینکه جوهر چگونه به نظر می‌ آید، تاثیر داشته باشد پس مطمئن باشید که در مورد این موضوع با چاپخانه صحبت می‌ کنید!

با توجه به نوع عملکرد جوهرهای تیشرت، چاپ رنگ ‌ها می‌ تواند اندکی سخت باشد. ارزان‌ ترین راه برای چاپ طرح شما این است که رنگ ‌ها را تخمین بزنید. فقط به یاد داشته باشید که «سبز کله‌ اردکی» شما ممکن است دقیقا مانند «سبز کله ‌اردکی» چاپخانه نباشد!

البته تطبیق دقیق رنگ‌ ها با Pantone (PMS) یا جوهر های سفارشی CMYK ممکن است؛ اما آن ‌ها گران ‌تر هستند. PMS از رنگ ‌های دقیق و از پیش تعیین شده استفاده می ‌کند که چاپخانه انتخابی شما می‌ تواند بخرد. چاپ CMYK تقریبا هر رنگی را با ترکیب رنگ‌ های آبی فیروزه ‌ای، سرخابی، زرد و مشکی ایجاد می‌ کند. با چاپخانه خود هماهنگ کنید تا بفهمید که چه گزینه‌ هایی در دسترس است.

 

تکنیک‌ های تخصصی چاپ

مانند هر رسانه چاپ دیگری، تیشرت ‌ها هم گزینه‌ های خاص برای جوهر دارند:

  • پلاستیزول (Plastisol): جوهر استاندارد استفاده ‌شده در چاپ اسکرین
  • فویل (Foil): براق و منعکس‌ کننده
  • ناولتی (Novelty): اکلیل، هولوگرام یا ایجاد احساس شادی
  • های دنسیتی (High-density): برای ایجاد ظاهر چند بعدی که انگار از تیشرت بیرون زده است
  • ژل (Gel): مانند های دنسیتی اما با ظاهر خیس‌ تر
  • پایه آب (Water-based): بدون احساس و کاملا جذب پارچه
  • یک طراح حرفه‌ ای پیدا کنید.

آیا مهارت طراحی دارید؟ اگر ندارید، نگران نباشید. تعداد زیادی طراح حرفه‌ ای وجود دارند که آماده ‌اند تا ایده طراحی شما را به واقعیت تبدیل کنند. در کل دو مسیر وجود دارد که شما می ‌توانید انتخاب کنید:

 

خودتان انجام دهید (DIY)

مزیت اصلی طراحی یک تیشرت توسط خودتان، قیمت آن است. اگر بودجه شما محدود است پس تصمیم قبلا برای شما گرفته شده است! آزادی طراحی توسط خودتان یک مزیت بزرگ است اما فراموش نکنید که طراحان حرفه‌ ای با نگرانی ‌های فنی طراحی تیشرت و مشکلات دیگر آشنا هستند. اگر در جایی که ما به CMYK اشاره کردیم، مضطرب شدید، شاید بهتر باشد که کار طراحی را به یک حرفه‌ ای بسپارید!

 

استخدام یک طراح حرفه‌ ای

به جای اینکه به خود بازاریابی، برند سازی و طراحی گرافیک آموزش دهید چرا به یک نفر پرداخت نکنید که همه این مهارت‌ ها را از قبل دارد؟!

مشارکت با یک فریلنسر کار سختی است؛ اما می‌ تواند بسیار جالب باشد. سعی کنید که یک طراح انتخاب کنید که مثل شما فکر می ‌کند و آنچه شما در جستجوی آن هستید را درک می ‌کند. شخصیت، استایل طراحی و تجربه طراح را در نظر بگیرید. شما حتی می ‌توانید با راه ‌اندازی یک مسابقه طراحی تیشرت، با تعداد زیادی طراح به ‌صورت هم‌ زمان کار کنید.

پس‌ از اینکه طراح خود را پیدا کردید، باید هدف خود را به ‌صورت کاملا شفاف بیان کنید. به آن ‌ها در مورد ایده طراحی، پیام و مخاطب هدف خود بگویید و جزییات رنگ، لوگو، استایل، نوع تیشرت و مشخصات چاپ را هم شامل کنید. برای آن‌ ها تصاویر طراحی را ارسال کنید که با استایل مورد نظر شما هماهنگ هستند. هر چه لازم است آن‌ ها بدانند را به توضیح بدهید تا بهترین طراحی تیشرت را داشته باشید.

 

طراحی انجام شده را ارزیابی کنید.

همان ‌طوری که گزینه‌ های طراحی به شما ارائه می‌ شوند، همه نسخه ‌ها را مرور کنید و موارد مورد علاقه خود را انتخاب کنید. مایحتاج فنی و بازاریابی خود را هم فراموش نکنید. آیا طراحی شما در روی یک تاپ کوتاه و جذب جا می‌شود؟ آیا مقدار رنگ مورد نیاز در محدوده بودجه شما است؟ آیا پیام شما مناسب است؟ طراحی تیشرت مانند یک مسابقه هنری نیست بلکه یک تصمیم تجاری است. بازخورد خود را به‌صورت شفاف به طراح خود بیان کنید تا مطمئن شوید که گزینه ‌های بعدی بهتر می‌ شوند.

سپس، مطمئن شوید که طرح را هم با شرکای خود و هم با مردمی که هیچ ارتباطی با کار شما ندارند، بررسی می‌ کنید. مردم آگاه و تیزبینی که به ‌صورت نزدیک با طراحی تیشرت شما ارتباط ندارند متوجه مواردی خواهند شد که شما هرگز متوجه نمی ‌شوید!

در نظر بگیرید که از آن ‌ها سؤال ‌های زیر را بپرسید:

  • هنگامی ‌که به این تیشرت نگاه می‌کنید، چه پیام اصلی را دریافت می ‌کنید؟
  • این تیشرت برای چه کسی طراحی شده است؟

پاسخ آن‌ ها به این سؤال ‌ها کمک می ‌کند تا درک کنید که تیشرت شما همان چیزی را که شما می‌ خواهید بیان می‌ کند. اگر نمی‌ کند، به سراغ طراح خود بروید و راهی برای تغییر طرح پیدا کنید.

  • فایل ‌های مناسب را از طراح خود تحویل بگیرید.

حال که بهترین طراحی تیشرت را انجام داده‌ اید، به سراغ اطلاعاتی بروید که از طراح خود دریافت کرده ‌اید و مطمئن شوید که شما فایل ‌های مناسب را در اختیار دارید.

شما احتمالا فایل ‌های زیر را احتیاج دارید:

  • طرح در فرمت وکتور: این فایل احتمالا یک فایل Adobe illustrator یا PDF یا EPS است. شما برای هر طراحی متفاوت تیشرت به یک فایل مجزا احتیاج دارید.
  • کد رنگ‌ها: اگر طراح شما از رنگ‌ های سفارشی استفاده کرده است، مطمئن شوید که کد رنگ‌ های CMYK یا Pantone را تحویل گرفته‌ اید تا همه ‌چیز دقیقا همان چیزی باشد که شما می ‌خواهید.
  • یک چاپخانه حرفه‌ ای پیدا کنید.

به ‌محض اینکه طرح شما آماده است، زمان چاپ فرا می ‌رسد! یک چاپخانه پیدا کنید که متد چاپ مورد نیاز شما را با قیمتی که شما می‌ توانید تقبل کنید، ارائه می‌ دهد. البته، ویژگی ‌های اضافه و تخفیف هم برای شیرین کردن معامله خوبند! مرور همه گزینه‌ های چاپ برای پیدا کردن بهترین گزینه برای این پروژه خاص شما، معمولا به تجربه و زمان احتیاج دارد برای همین ما در اینجا این کار را برای شما کوتاه می ‌کنیم:

  • تحقیق کنید که اگر چاپخانه یک دپارتمان هنری دارد. نه ‌تنها متوجه می ‌شوید که چاپخانه در دفتر خود کار چاپ را انجام می‌ دهد بلکه معمولا این ‌گونه دفاتر چاپ، کار حرفه‌ای ‌تری انجام می ‌دهند برای اینکه فقط چاپخانه ‌های موفق می‌ توانند یک دپارتمان هنری داخلی حفظ کنند.
  • سمپل تیشرت های کار شده توسط چاپخانه را به جای عکس‌ های طراحی شده درخواست کنید. بیشتر شرکت ‌های چاپ، بازدیدکننده ‌ها را دوست دارند. پس سری به آن ‌ها بزنید تا تیشرت های آن ها را ببینید و لمس کنید. به خاطر داشته باشید: کار یک چاپگر این است که طراحی را به یک چاپ واقعی تبدیل کند و فقط یک محصول نهایی می‌ تواند این واقعیت را به ‌خوبی نشان دهد.
  • با یک چاپخانه که می‌ خواهید در آینده هم با او کار کنید، رابطه بلند مدت بسازید. یک چاپخانه پیدا کنید که بیش از ۶ رنگ را چاپ می ‌کند حتی اگر شما این تعداد رنگ را برای پروژه اول خود احتیاج ندارید اما شاید در آینده احتیاج داشته باشید.
  • اگر سفارش بزرگی دارید، مطمئن شوید که چاپخانه قبل از چاپ، سمپل ارائه می‌ دهد. تا زمانی که یک سمپل از آن را نبینید، نمی ‌توانید بفهمید که طرح انجام شده چگونه بر روی تیشرت قرار می‌ گیرد.
  • مراقب هزینه‌ های اضافه مخصوصا در مورد اسکرین‌ ها، فیلم ‌ها یا تطابق رنگ‌ های پنتون باشید. درست مانند هر صنعت دیگری، موارد جانبی و مخفی زیادی وجود دارند پس همه فاکتور را به ‌دقت بررسی کنید تا مطمئن شوید که چاپگر از ابتدا با شما صادق است.
ارسال نظر

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.